Espai Internet

sábado, 9 de agosto de 2014

10 factors que “maten” la cobertura del telèfon


Repassem una desena de situacions i factors que poden portar a la disminució puntual o permanent de la cobertura de senyal dels vostres smartphones.
La vida diària dels usuaris de telefonia mòbil (avui en dia tothom o gairebé tothom) té no pocs moments de “lluita contra el destí” cercant la cobertura òptima per a poder parlar o enviar un missatge de correu electrònic, WhatsApp o el que sigui.
Hi ha factors de la cobertura que no podem controlar, com ara zones on no hi ha una teranyina prou tupida d’antenes i, per tant, hi queden punts cecs estant en els quals no hi trobem senyal, i d’altres que, senzillament, no acabem d’entendre o veure clars.
Tot seguit farem una breu repassada a una desena d’aquests darrers, punts alguns dels quals podem esmenar ja que estan de la mà de l’usuari més que no pas d’alguna inextricable tecnologia en poder exclusivament de les operadores.
Aquesta llista ha estat realitzada per Strand Consulting, una consultoria dedicada en exclusiva al món de la telefonia mòbil i amb molts anys d’experiència en aquest sector.
  1. Escollir el telèfon equivocat. Segons Strand, la qualitat de les antenes en els diferents models de terminal varia molt dels uns als altres, i esmenta com a exemple els casos concrets de l’iPhone 5 i el Samsung Galaxy S3, tot afirmant que en models anteriors les antenes d’aquests terminals eren de més qualitat.
  2. Massa apps. Les apps que instal·lem poden crear soroll indesitjat a la senyal.
  3. Compte amb les apps gratuïtes. Jocs gratis com Angry Birds inclouen publicitat que, poc a poc, es va menjant el nostre ample de banda. Una app no és gaire problemàtica, però si n’anem instal·lant i aquestes van carregant publicitat…
  4. Les apps obertes. Encara que no les fem servir, si romanen obertes poden gastar ample de banda enviant i rebent dades. És convenient fer servir un gestor de tasques com ara ES Task Manager per a Android.
  5. Massa activitat a les xarxes socials. El client de Facebook, de Twitter, de Google+… si els tenim en funcionament constant i els nostres amics i coneguts són molt actius abocant-hi continguts, és probable que el seguiment de tota aquesta activitat es mengi molt ample de banda, afectant la nostra experiència amb el terminal.
  6. El sistema operatiu. Android no només és Android, si no que és el sistema del robot verd concebut a les oficines i tallers de Google, juntament amb una capa de personalització que li posa cada fabricant i, en alguns casos, també amb programari de l’operadora. Per tant, cal fixar-se en aquest detall abans de decidir-nos a comprar un terminal concret.
  7. Ni tan sols un terminal és un únic model de terminal. Strand cita l’exemple del Galaxy S3 de Samsung, el qual compta amb fins a una desena de variants producte de petits canvis en els components, ja que un nombre d’aquests són adquirits a un proveïdor, i d’altres a una fàbrica diferent pel que, al final, els components construïts per un i per altre es comporten de manera lleugerament diferent tot i dur a terme la mateixa missió.
  8. Hora punta. Quants més usuaris estiguin connectats i fent servir el mòbil, més possibilitats de degradació del servei. Oi que és més fàcil tenir una senyal feble quan ens trobem al bell mig de grans concentracions de gent?
  9. L’aïllament dels trens. Els metalls que conformen els vagons dels trens són uns “assassins” de la senyal, i si a això hi afegim la velocitat a la que viatgem, al telèfon li pot costar de passar d’una antena a l’altra mentre ens anem movent.
  10. L’operadora. A tots ens ha passat algun cop que tenim cobertura en un lloc on un amic nostre que depèn d’una altra operadora no en té, i viceversa. La infraestructura de xarxa varia d’una a l’altra, i és possible que hi hagi operadores amb millor cobertura a les zones on ens acostumem a moure, i d’altres que no la tinguin tan bona. Cal informar-nos i saber escollir.